x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANALIZA STRATFOR: Instabilitate din Moldova, oportunitate pentru Romania. AMERICANII REMARCA ROLUL BNR

ANALIZA STRATFOR: Instabilitate din Moldova, oportunitate pentru Romania. AMERICANII REMARCA ROLUL BNR

de Dan Constantin    |    18 Iul 2015   •   17:58
ANALIZA STRATFOR: Instabilitate din Moldova, oportunitate pentru Romania. AMERICANII REMARCA ROLUL BNR

Stratfor, grupul american de analize geopolitice, considera ca situatia din Republica Moldova creaza o serie de premize favorabile intaririi pozitiilor Romaniei prin apropierea dintre cele doua tari.

Vizita presedintelui Timofti in Romania si demonstratiile proromanesti in Republica Moldova demonstreaza aceasta tendinta, considera Stratfor in analiza difuzata in 17 iulie.

Desi o reunificare intre Romania si Republica Moldova este foarte putin probabila, recentele mitinguri si reactia pozitiva a unor inalti oficiali romani sunt semne de crestere a influentei romanesti in Republica Moldova.

Analisttii Stratfor remarca vizita putin mediatizata la Chisinau a unei delegatii a Bancii Nationale a Romaniei pentru lansarea unui proiect de colaborare, sprijinit de UE pentru consolidarea capacitatii bancii centrale a Republicii Moldova in domeniile de reglementare si supraveghere.  

×