x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta - Iskandarani, in arest pentru 29 de zile

Ancheta - Iskandarani, in arest pentru 29 de zile

20 Mai 2005   •   00:00

Omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani, varul sau Fady Jamil si doi angajati ai afaceristului, Eugen Iovescu si Danugh Obaid, au fost arestati pentru 29 de zile de judecatorii Tribunalului Bucuresti.

Cei patru au fost pusi sub acuzare joi, de Parchetul General, pentru contrabanda cu tigari, constituire de grup criminal organizat, evaziune fiscala, concurenta neloiala si folosire fara drept a unei marci. Surse judiciare ne-au declarat ca Iskandarani si asociatii sai sunt filati de aproximativ un an.

Probele impotriva lor au fost completate cu ajutorul perchezitiilor efectuate in cursul acestei saptamani la fabricile sirianului si in mai multe apartamente din judetul Timis. In locatiile vizate, anchetatorii au descoperit o matrita pentru fabricarea timbrelor false, un numar mare de vignete care urmau sa fie aplicate pe pachetele de tigari, dar si tigari, in vrac, L&M si Marlboro, pentru care Iskandarani nu avea licenta. Descinderile s-au extins joi noaptea si in Craiova si Baile Herculane, unde afaceristul are mai multe proprietati. Controversatul om de afaceri s-a reintors in spatele gratiilor la doar patru ani dupa ce a iesit din Penitenciarul Codlea. In 1997, Iskandarani era condamnat la cinci ani de inchisoare pentru contrabanda cu tigari, fals si uz de fals, iar in 2001, imediat dupa ce a fost eliberat, s-a apucat din nou de afaceri cu tigari. (Miruna Pasa, Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: observator