x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă la o şcoală din Bacău. Un elev ar fi consumat etnobotanice în incinta unităţii de învăţământ

Anchetă la o şcoală din Bacău. Un elev ar fi consumat etnobotanice în incinta unităţii de învăţământ

de Mediafax    |    15 Ian 2014   •   20:07
Anchetă la o şcoală din Bacău. Un elev ar fi consumat etnobotanice în incinta unităţii de învăţământ

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bacău a declanşat, miercuri, o anchetă în cazul unui elev de 17 ani de la un liceu din Bacău, care a fost transportat cu ambulanţa la spital după ce i s-a făcut rău în timpul orei de religie, adolescentul declarând ulterior medicilor că a consumat etnobotanice.

 Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, elevului de 17 ani de la Colegiul Economic "Ion Ghica" din municipiul Bacău i s-a făcut rău în timpul orei de religie, solicitând profesorului să-i permită să părăsească sala de clasă.

Astfel, elevul a plecat spre staţia de autobuz, pentru a merge acasă, în localitatea băcăuană Bijghir, iar la un moment dat a leşinat pe stradă.

Ulterior, un trecător a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe, adolescentul fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, unde se află internat şi în prezent.

 "Elevul a ajuns la spital cu o stare de sănătate generală alterată, cu pierdere de cunoştinţă. În momentul în care şi-a mai revenit, pacientul a afirmat că a consumat etnobotanice în timp ce se afla la şcoală. Adolescentul va mai rămâne internat pentru o zi-două pentru monitorizare şi psihoterapie" , a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul medial al SJU Bacău, Aurelia Ţaga.

Conducerea ISJ Bacău a anunţat că a declanşat o anchetă în acest caz.

"Odată ce va fi externat, elevul va fi îndrumat către cabinetul de asistenţă psihopedagogică. Totodată, se va cerceta unde a consumat acea substanţă interzisă şi, dacă se va constata că s-a întâmplat în incinta unităţii de învăţământ, atunci se vor aplica prevederile regulamentului şcolar", a precizat inspectorul general al ISJ Bacău, Theodora Sotcan.

Potrivit sursei citate, elevul riscă să-i fie scăzută nota la purtare.

Adolescentul se află în îngrijirea unei mătuşi, mama fiind plecată la muncă în străinătate.

×
Subiecte în articol: etnobotanice scoala bacau