x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta - Lui Dinel Staicu nu-i merge cu PNA

Ancheta - Lui Dinel Staicu nu-i merge cu PNA

24 Ian 2005   •   00:00

Patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Dinel Staicu (foto), s-a ales ieri cu o interdictie de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile, tocmai cand venise sa le ceara procurorilor anticoruptie o "dispensa" de cateva zile pentru a merge cu echipa in Antalya, la un meci amical.

MIRUNA PASA

Staicu a stat in ancheta timp de patru ore, in dosarul creditelor ilegale, de peste 450 de miliarde de lei, pe care le-ar fi obtinut de la Banca Internationala a Religiilor in perioada 1999-2000. De altfel, el este deja invinuit de cateva luni bune pentru faptul ca din acesti bani ar fi returnat doar cateva miliarde de lei si pana ieri a fost oricum dat in consemn la frontiera.

CU NADUF. Patronul Universitatii Craiova a declarat, la iesirea de la audieri ca nu va putea sa plece in Turcia, pentru ca trebuie sa-si ispaseasca cele 30 de zile de stat in tara. "Sunt ancorat in atatea afaceri si relatii sociale in tara, incat nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa fug. Oricum voi contesta decizia in instanta. Iar echipa, daca nici cu mine n-a jucat, va dati seama fara mine ce o sa faca", a spus cu naduf Staicu. Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala si impotriva a trei functionari bancari cu functii de conducere in BIR, care, prin incalcarea atributiilor de serviciu, ar fi acordat ilegal firmelor lui Staicu creante si credite prin noua sucursale.

×
Subiecte în articol: observator