x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta Marinei americane e gata

Ancheta Marinei americane e gata

10 Feb 2005   •   00:00

Ancheta desfasurata de Marina americana privind accidentul soldat cu moartea lui Teo Peter a fost incheiata, a anuntat, miercuri, un purtator de cuvant al Marinei militare americane, citat de publicatia Stars and Stripes, in editia electronica.

DRAMA. Masina in care s-a aflat Teo Peter a fost facuta praf in tragicul accident petrecut la inceputul lui decembrie
Comandantul batalionului din care face parte Christopher R. VanGoethem, puscasul marin care a fost implicat in accident, va decide daca este cazul unei audieri care ar putea duce la punerea sub acuzatie a lui VanGoethem si la trimiterea cazului spre a fi judecat de o curte martiala. Politistul american din statul Virginia, trimis la Bucuresti pentru a desfasura o investigatie la solicitarea Marinei militare americane, a ajuns la concluzia ca puscasul marin nu era beat, iar ca vina pentru accident apartine si soferului de taxi. Anchetatorul a mai spus ca este foarte probabil ca soferul de taxi sa fi rulat cu viteza excesiva si ca accidentul - care s-a produs la ora 4:30 - a avut loc intr-o intersectie prost semnalizata.

Sergentul Christopher R. VanGoethem era comandantul unui detasament de securitate al Marinei care asigura paza Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti. La 4 decembrie 2004, puscasul marin se afla la volanul unui autovehicul Ford Expedition, apartinand Ambasadei, si s-a ciocnit cu taxiul in care se afla Teo Peter, care circula pe drum cu prioritate. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: observator