x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atac șocant în Ţara Galilor: O româncă însărcinată, înjunghiată în fața casei sale

Atac șocant în Ţara Galilor: O româncă însărcinată, înjunghiată în fața casei sale

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   15:45
Atac șocant în Ţara Galilor: O româncă însărcinată, înjunghiată în fața casei sale
Sursa foto: Facebook

O comunitate din Ţara Galilor se confruntă cu un șoc devastator în urma unui atac înfiorător, în care o româncă în vârstă de 29 de ani, mamă a doi copii și însărcinată în 37 de săptămâni, a fost înjunghiată de două ori. Incidentul a avut loc în fața casei Andreei Pintili din Aberfan, lăsând locuitorii din zonă în stare de uluire și teamă.

Potrivit informațiilor, agresorul, un bărbat de 28 de ani, tot de origine română, a pândit-o pe Andreea. Sub privirile neputincioase ale copiilor femeii și ale martorilor din jur, individul a înjunghiat-o de cinci ori pe Andreea Pintili.

Daniel Mihai Popescu, în vârstă de 28 de ani, din Merthyr, a fost acuzat astăzi, miercuri, 6 decembrie, de tentativă de omor în urma unui incident pe Moy Road, Aberfan, Merthyr, ieri dimineață. Se va prezenta la Tribunalul Merthyr mâine dimineață, joi, 7 decembrie, la ora 10:00”, au anunțat oamenii legii din Țara Galilor.

Cu toate că situația părea sumbră, femeia a fost transportată de urgență la spital, unde a primit îngrijiri medicale. Atât ea, cât și fătul pe care îl purta în pântece, au supraviețuit atacului. După șase ore de la comiterea faptei, agresorul a fost prins și arestat de către forțele de poliție, fiind acuzat de tentativă de omor.

Incidentul a generat o stare de alertă în comunitatea locală, determinând autoritățile să închidă școlile din zonă pentru a asigura siguranța elevilor și a cadrelor didactice. 

Un locuitor din zona atacului povestește îngrozit, pentru Mirror: „Toți suntem încă uluiți de ceea ce s-a întâmplat. Nu te aștepți la așa ceva la ușa ta. Slavă Domnului, se pare că ea și copilul vor fi bine. Mă gândesc mereu la sărmana femeie”.

O altă publicație britanică, Standard, notează că Teodor Bălan, fostul partener al victimei și tatăl celor doi copii, a spus despre Andreea Pintilli că este o mamă dedicată, având grijă de copii în timp ce lucrează cu jumătate de normă.

Slavă Domnului că este bine. Eram atât de îngrijorat pentru ea. Este o mamă foarte bună, are grijă de copii foarte bine. A fost dificil pentru ea să crească doi copii în timp ce lucra cu jumătate de normă”, a declarat el.

×