x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrei Baciu: Vaccinarea va fi transferată la medicii de familie în câteva săptămâni

Andrei Baciu: Vaccinarea va fi transferată la medicii de familie în câteva săptămâni

02 Mar 2022   •   19:44
Andrei Baciu: Vaccinarea va fi transferată la medicii de familie în câteva săptămâni
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Andrei Baciu a preluat CNCAV cu obiectivul de a asigura transferul vaccinării în cabinetele medicilor de familie.

„Am preluat responsabilitatea de a conduce Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea cu obiectivul clar definit de a asigura transferul activității de vaccinare anti-COVID de la tip către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății desfășurat prin cabinetele medicilor de familie. Această tranziție va dura câteva săptămâni, timp în care toți cei care doresc să se vaccineze vor putea să o facă în continuare în cele mai bune condiții, într-un mediu sigur, susținut de profesionalismul personalului medical”, a scris pe Facebook noul șef al CNCAV.

Baciu adaugă că a avut o colaborare foarte bună cu Valeriu Gheorghiţă: „a fost o muncă într-o echipă extraordinară, pe care o vom duce la bun sfârșit în săptămânile care urmează. Vaccinarea anti-COVID va intra în scurt timp în procedură similară cu vaccinarea pentru prevenirea altor boli, ca parte a Programului Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății”.

Secretarul de stat Andrei Baciu a fost numit în funcția de președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV), în locul colonelului Valeriu Gheorghiță, care a devenit director al Spitalului SRI.

×
Subiecte în articol: andrei baciu