x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andronescu: Ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniţă

Andronescu: Ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniţă

17 Sep 2012   •   10:15
Andronescu: Ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniţă

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, la Targu-Jiu, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu este exclusa introducerea clasei pregatitoare in gradinite.

"Anul scolar a inceput cu preocuparile noastre pentru a realiza acest element de noutate, clasa pregatitoare. Trebuie sa imi permiteti sa va marturisesc ca, in urma cu doua-trei luni, nu exista absolut nimic, nici bani, nici lucrurile demarate pentru ca anul scolar sa poata sa inceapa, de aceea eforturile au fost extraordinare, si din partea Guvernului care a asigurat resursele, dar si din partea celor care trebuiau sa pregateasca aceasta clasa pregatitoare. Astazi sunt bucuroasa ca putem sa spunem ca clasa pregatitoare incepe in conditii normale. Toata cadrele didactice care intra la clasa pregatitoare sunt calificate. La jumatatea anului scolar, dupa primul semestru, vom face o evaluare si sigur ne gandim sa intoarcem clasa pregatitoare la gradinita, ea sa ramana in invatamantul obligatoriu", a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei a precizat ca, din cauza introducerii clasei pregatitoare in scoli, s-au produs foarte multe perturbatii.

"Am intampinat foarte multe dificultati si s-au produs foarte multe perturbatii, in sensul ca sunt sali de sport care s-au divizat, si-au pierdut obiectul de activitate, pentru ca trebuia sa incapa undeva aceste clase pregatitoare, s-au desfiintat laboratoare din scoli gimnaziale, laboratoare de chimie, de fizica sau de biologie ca sa poata face loc claselor pregatitoare. De aceea ne-a parut nespus de rau ca cei care au decis, noi nu mai puteam sa intoarcem inapoi, ca aceasta clasa sa mearga la scoala si sa nu ramana in gradinta, cred ca au gresit pentru ca s-au produs o multime de perturbartii in scolile noastre cu aceasta clasa", a mai spus Andronescu.

×