x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andronescu: "Nu se pune problema să dăm profesorii afară"

Andronescu: "Nu se pune problema să dăm profesorii afară"

28 Iul 2009   •   00:00

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a declarat, astăzi, că nu se pune problema ca vreun profesor să fie dat afară sau pus 'sub spectrul incertitudinii', susţinând că titularii vor rămâne în sistem.



'Titularii rămân în sistem, nu avem vreo problemă şi niciun motiv să-i deranjăm', a afirmat ministrul, citat de Agerpres.

Ea a explicat că, în prezent, în sistem posturile didactice sunt ocupate cu titulari de anul trecut sau de anul acesta, rămânând posturile vacante care trebuie ocupate cu suplinitori.

'Suplinitorii au contract pe un an de zile. De aici încolo se pune problema să angajăm suplinitori. Sunt două categorii de suplinitori, necalificaţi şi calificaţi, iar în anul şcolar care se încheie în septembrie am avut circa 12,000 de necalificaţi. Ne dorim să nu avem suplinitori necalificaţi', a explicat ministrul.

Ecaterina Andronescu a precizat că a solicitat inspectoratelor să analizeze situaţiile unde se poate face în aşa fel încât să se îndeplinească criteriul privind suplinitorii necalificaţi. 'Acest lucru înseamnă că dacă într-o şcoală sunt 45 de elevi, trebuie să fim atenţi şi la modul în care cheltuim banii de la buget şi să nu facem trei clase de câte 15 elevi, ci două clase de câte 22 şi 23 elevi', a exemplificat Andronescu. (V.A)


×
Subiecte în articol: observator