x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajat la marile rețele de socializare. Sarcină de serviciu: să stai pe Facebook și pe YouTube

Angajat la marile rețele de socializare. Sarcină de serviciu: să stai pe Facebook și pe YouTube

de Alina Botezatu    |    05 Apr 2015   •   22:48
Angajat la marile rețele de socializare. Sarcină de serviciu: să stai pe Facebook și pe YouTube

Românii pot lucra la marile rețele de socializare, aplicând direct pe site-urile companiilor. Procesul de recrutare se poate întinde pe o perioadă de cel puțin o lună. 

Irina Voinea, Software Engineer la Facebook Londra, este angajată aici din februarie 2013. A făcut  parte, inițial, din echipa Internal Tools, iar în prezent din Facebook at Work  (o aplicație prin care angajatorii  pot crea salariaílor  pe  Facebook un cont diferit de cel personal, pe care să-l folosească pentru interacțiunile cu colegii de serviciu).

“Lucram la Amazon, în Londra, și am fost invitată la câteva evenimente, printre care un tech talk (NR: întâlnire de tehnologie), la biroul Facebook din Londra. Am discutat cu câțiva ingineri, am aflat mai multe despre proiectele Facebook mai puțin cunoscute publicului larg, cum ar fi Internet.org sau Open Compute Project, și am decis să aplic. Procesul de recrutare a mers destul de repede, cam o lună, în funcție de disponibilitatea mea pentru interviuri”, a spus Irina Voinea.

Aplicațiile se trimit online

La Facebook poate aplica oricine, pentru maximum trei poziții, indiferent de naționalitate și de țara din care provine. Twitter, Google+ și YouTube fac la fel. Candidații trimit online CV-ul și scrisoarea de intenție, prin pagini de site special dedicate, unde completează și alte informații despre experiență și educație.

La Twitter un candidat poate alege, de la începutul aplicării, una dintre cele 12 echipe sau/și unul dintre cele 35 de birouri, cele mai recente poziții deschise fiind publicate pe propriul cont de Twitter @JoinTheFlock.

Pentru  un loc de muncă la YouTube și la Google+, ambele divizii ale Google, cei interesați trebuie să bifeze una dintre cele două obțiuni la căutarea pe site-ul companiei, în secțiunea dedicată joburilor.

În această perioadă, sunt disponibile diferite poziții la YouTube în biroul din San Bruno, unde se află sediul principal al acestei divizii, și în cel din Mountain View, orașe din statul California (Statele Unite ale Americii). Conform Google, compania primește anual peste 2,5 milioane de cereri de angajare pentru toate departamentele, cele mai multe oferte fiind pe vânzări și ingineri. Google are peste 51.000 de angajați, în peste 100 de birouri din mai mult de 50 de țări. În România, compania americană și-a deschis biroul în noiembrie 2010.

Selecţia este grea, interviurile se intind pe mai multe luni
Stagii pentru student: perioada de aplicare august-februarie

Un candidat pentru Facebook susține mai multe interviuri, prin care îi sunt verificate abilitățile tehnice și îi este stabilit profilul, procedura putând dura mai multe luni, în funcție de timpul candidaților și al intervievatorilor Beneficiile fiecărui angajat diferă de la regiune la regiune.
Din țara noastră, cele mai mari șanse să se angajeze la marile rețele de socializare le au specialiștii în tehnologie, fiindu-le mai ușor să îndeplinească toate cerințele anunțurilor. Pentru inginer de software, Facebook are permanent poziții deschise pentru un loc în birourile din Londra, Menlo Park (sediul central), New York și Seattle. “În momentul în care candidatul e contactat de un recrutor se discută și locația sau locațiile preferate”, a detaliat Irina Voinea.

La Facebook, Google+ și YouTube, studenții pot aplica pentru stagii de pregătire, care să ducă la angajare. Acestea durează aproximativ trei luni la Facebook, desfășurându-se, de obicei, în perioada vacanțelor dintre anii universitari și fiind plătite. Studenții pot aplica pentru un stagiu la Facebook în perioada august-februarie, pentru vara următoare. “Ei beneficiază de cazare și de mese gratuite, în timpul săptămânii de lucru, pe toată durata stagiului”, a mai spus Irina Voinea. Studenții care performează foarte bine la Facebook pot primi o ofertă de angajare, dacă urmează să absolve facultatea, sau o altă ofertă de stagiu, dacă sunt în primii ani de studiu.

“Facebook oferă condiții de angajare foarte bune: salariu competitiv și beneficii. De exemplu, avem trei mese gratuite pe zi, asigurare de sănătate privată, asigurare de viață, etc”, Irina Voinea, Software Engineer la Facebook Londra.

×