x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angajaţii Institutului ORL din Capitală au reluat protestele

Angajaţii Institutului ORL din Capitală au reluat protestele

09 Feb 2011   •   10:36
Angajaţii Institutului ORL din Capitală au reluat protestele

Medicii nu doresc ca Spitalul ORL să fie comasat cu Spitalul Universitar. Ei spun că prin comasare cu Spitalul Universitar nu vor putea face performanţă. "Temerea e că pierzând personalitatea juridică nu vor avea capacitatea asupra fondurilor. Dorim o discuţie cu mininsterul, ni s-a promis dar nu a avut loc. Suntem cea mai unitate ORL din ţară cu performanţă în indicatori. Ne autofinanţăm nu avem datorii aici se specilizează zeci de persoane. Dorim o evaluare o discuţie cu ministerul, vrem o comisie transparentă", a declarat un medic de la Spitalul ORL.

"Suntem ignoraţi în continuare. Cerem ministerului Sănătăţii să ne evalueze să se uite la pacient să îi spună că îi va priva de asistenţă. Personalul e îngrijorat de pierderea locului de muncă, nu avem o asigurare scrisă din partea cuiva că ne vom păstra locul de muncă, sunt doar vorbe. Cred că în timp ne vom distruge", a declarat un lider de sindicat, citat de realitatea.net.

Şi pacienţii s-au alăturat protestului medicilor. Ei spun că nu doresc ca acest spital să fie comasat pentru că serviciile de care beneficiază la Institutul ORL sunt foarte bune.

Ieri, mai mulţi angajaţi din sistemul sanitar, din toată ţara, au protestat faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de restructura spitalele. Cele mai multe unităţi sanitare propuse spre comasare sunt din Argeş (10 spitale), Prahova (10 spitale), Botoşani (8 spitale), Constanţa(7 spitale), Hunedoara(7 spitale), Braşov(7 spitale)

×