x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANI: Adrian Streinu-Cercel a fost găsit în incompatibilitate

ANI: Adrian Streinu-Cercel a fost găsit în incompatibilitate

29 Iun 2015   •   13:59
ANI: Adrian Streinu-Cercel a fost găsit în incompatibilitate
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către Adrian Streinu-Cercel, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, actual manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' Bucureşti, ca urmare a deţinerii simultane de funcţii.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis luni AGERPRES, în perioada 11 martie 2008 - 12 martie 2012, Adrian Streinu-Cercel a deţinut, simultan, funcţiile de manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş', Bucureşti, şi secretar ştiinţific al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' Bucureşti.

Inspectorii ANI susţin că acesta a încălcat dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea 95/ 2006, potrivit căruia "funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricăror alte funcţii salarizate, nesalarizate sau/ şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică (...)".

ANI mai precizează că, în perioada 19 noiembrie 2010 - 23 mai 2012, el a deţinut simultan funcţiile de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii şi manager al aceluiaşi institut, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84, alin. (1), lit c) din Legea 161/ 2003, potrivit căruia "funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu (...) funcţia de (...) administrator (...) la instituţiile publice".

Sursa citată menţionează că persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare şi că Adrian Streinu-Cercel a depus un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau încetării de drept a mandatului.

×