x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aniversare Dacia

Aniversare Dacia

08 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Ieri a fost un nou moment festiv in istoria Dacia. Constructorul argesean a produs autovehiculul cu numarul 2.500.000.
SUCCES. Logan este un model istoric, ce va reprezenta panta de lansare a Daciei pe plan international
Este vorba de un Logan 1,4 Preference, de culoare gri perla, care a parasit linia de montaj, in prezenta noului sau proprietar.

Conducerea uzinei a sarbatorit evenimentul chiar la Colibasi, directorul Dacia, Francois Fourmont, declarand ca acest numar aniversar reprezinta o borna pentru viitorul marcii pe plan international. "Abia asteptam sa ajungem la cota de trei milioane, ce va fi atinsa in urmatorii doi ani. Marele nostru obiectiv este acela ca, in 2005, sa dublam capacitatea de productie zilnica, de la 460 de autovehicule, la sfarsitul anului trecut, la 750 de unitati in al doilea trimestru al acestui an. Am angajat oameni noi si am reintrodus schimbul III la uzina", a spus directorul francez.

PLANURI. Dupa ce, in 37 de ani de activitate, a produs doua milioane si jumatate de masini, Dacia intentioneaza, pe viitor, sa cucereasca tot mai multe piete cu noul model Logan. Astfel, producatorul argesean preconizeaza ca, in 2005, cifra de afaceri va fi de aproximativ un miliard de euro, in conditiile producerii a 175.000 de unitati, din care 60.000 vor fi destinate exportului. (Catalin Fainisi)

×
Subiecte în articol: observator