x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANP: 78% dintre deţinuţi şi 62% dintre poliţiştii de penitenciare sunt vaccinaţi împotriva COVID-19

ANP: 78% dintre deţinuţi şi 62% dintre poliţiştii de penitenciare sunt vaccinaţi împotriva COVID-19

05 Noi 2021   •   17:30
ANP: 78% dintre deţinuţi şi 62% dintre poliţiştii de penitenciare sunt vaccinaţi împotriva COVID-19

Un procent de 78% dintre deţinuţi şi 62% dintre poliţiştii de penitenciare sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).


"În contextul epidemiologic actual, dată fiind creşterea, la nivel naţional, a numărului de cazuri COVID-19 raportate în valul 4 al pandemiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a intensificat - în considerarea atributului managerial al coordonării/îndrumării unităţilor subordonate - seria activităţilor preventive, axate pe reiterarea necesităţii protejării stării de sănătate a personalului şi a persoanelor custodiate, cu accent pe importanţa vaccinării împotriva COVID-19. Deşi decizia cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 aparţine, în ultimă instanţă, fiecărei persoane în parte, nu trebuie ignorat faptul că o astfel de rezoluţie personală prezintă impact colectiv. (...) Vaccinarea contribuie atât la reducerea riscului de îmbolnăvire, cât şi la diminuarea riscului de a dezvolta o formă severă de boală", a precizat ANP referitor la rata de vaccinare atinsă.

×
Subiecte în articol: detinuti vaccinați Covid-19