x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANPC a controlat cele mai mari 3 parcuri din București, a închis 15 locuri de joacă

ANPC a controlat cele mai mari 3 parcuri din București, a închis 15 locuri de joacă

29 Mar 2022   •   18:45
ANPC a controlat cele mai mari 3 parcuri din București, a închis 15 locuri de joacă
Sursa foto: Lucian Alecu

Comisariatrul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a realizat, pe 29 martie 2022, sub coordonarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), acțiuni de control în cele mai mari 3 parcuri din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului.

În total, în cele trei parcuri, au fost controlate 15 locuri de joacă, precum și câteva spații destinate practicării sportului în aer liber (ex.: badchet, tenis de masă, fitness etc.). În toate aceste locații, aflate în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Asgrement București (ALPAB), au fost constatate nereguli de către comisarii CRPCR București-Ilfov, aplicându-se primele sancțiuni.

Astfel, până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate cele 15 locuri de joacă, precum și 2 terenuri de baschet și un tobogan gonflabil aflate în Parcul Tineretului, până la remedierea deficiențelor.

Principalele nereguli constatate de comisari au fost: utilizarea unor echipamente deteriorate, existența unui paviment cu denivelări, bucăți de tartan lipsă, utilizarea unor tobogane metalice și aparate de joacă cu porțiuni deteriorate, spărturi, șuruburi ieșite în relief, lipsa unor bare de protecție, lipsa manșoanelor de protectie din cauciuc la lanțurile leagănelor, folosirea unor mese de tenis sparte, lipsa informării scrise a publicului la locurile de joacă, igienizarea precară a locațiilor, prezența, în zona de fitness, a unor elemente deteriorate, ruginite, fără informare scrisă la locație.

Verificările se află în curs, urmând a fi continuate în zilele următoare.

 

(sursa: Mediafax)

×