x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANPC: Carne și fructe cu urme de mucegai și vitrine ruginite, în patru magazine Mega Image

ANPC: Carne și fructe cu urme de mucegai și vitrine ruginite, în patru magazine Mega Image

12 Feb 2022   •   13:50
ANPC: Carne și fructe cu urme de mucegai și vitrine ruginite, în patru magazine Mega Image

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au verificat patru magazine Mega Image din Sectorul 2 și în comuna Popești Leordeni, unde au găsit carne și fructe cu urme de mucegai, vitrine murdare și ruginite, precum și alte deficiențe, amenzile totale fiind de 68.000 lei.

Comisarii ANPC au găsit, la cele patru magazine Mega Image din Sectorul 2 și comuna Popești Leordeni, produse expirate, fructe și produse din carne cu modificări de miros și urme de mucegai. De asemenea, vitrinele unde se comercializau produsele preparate în zona de gătire a magazinului în vitrine erau neigineizate. În plus, în sistemul de ventilație al vitrinelor frigorifice de expunere a produselor la vânzare era praf, rugină, iar vopseaua era exfoliată. Comisarii spun că vitrinele frigorifice aveau rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu resturi și reziduri alimentare.

„Deși controalele noastre atrag atenția asupra unor abateri, reclamațiile consumatorilor nu contenesc să sosească. De aceea verificarea respectării drepturilor lor de către operatorii economici se întâmplă întotdeauna cu celeritate și fermitate, din partea noastră”, spune Paul Anghel, director general ANPC.

Pentru neregulile constatate, echipele Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 68.000 lei.

De asemenea, a fost oprită comercializarea produselor cu deficiențe și a fost oprită temporară activitatea de prestări de servicii în zona raioanelor cu abateri până la remedierea deficiențelor constatate, pentru două magazine.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mega image