x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 100 de parcuri din Sectorul 2 controlate de ANPC au grave deficiențe

Peste 100 de parcuri din Sectorul 2 controlate de ANPC au grave deficiențe

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2024   •   19:15
Peste 100 de parcuri din Sectorul 2 controlate de ANPC au grave deficiențe

ANPC a dat o amendă de 10.000 de lei și a interzis utilizarea echipamentelor din mai multe din Primăria Sectorului 2. Printre deficiențe, comisarii ANPC au găsit echipamente de joacă, cățărare și agrement deteriorate, precum și echipamente prinse cu sârme ieșite din structura de rezistență.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, marți , o acțiune de control tematic, referitor la respectarea prevederilor legale în domeniu la locurile de joacă administrate de Primăria Sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 2.

Ca urmare a abaterilor constatate a fost aplicată o sancțiune în valoare de 10.000 lei și un avertisment, precum și interzicerea utilizării echipamentelor până la remedierea deficiențelor în toate locațiile verificate.

„Locurile de joacă trebuie să reprezinte pentru toți copiii acele spații în care să se poată bucura în siguranță, în această etapă frumoasă a vieții lor, fără a fi expuși unor pericole care să le afecteze sănătatea sau chiar viața”, spune Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

Au fost verificate 136 locuri de joacă, situate în cele 109 parcuri administrate de Primăria Sectorului 2 - ADP Sector 2.

Printre altele, s-au constatat următoarele deficiențe: folosirea unor suprafațe antiimpact deteriorate, cu rupturi și exfolieri, utilizarea unor echipamente de joacă, cățărare, agrement deteriorate, cu vopsea exfoliată, graffiti, fără protecțiile specifice, mânere sau șuruburi, cu elemente de lemn putrezit, folosirea unor echipamente cu șezut metallic, interzise la utilizare, care prezintă pericol de supraîncălzire prin frecare și poate cauza arsuri la nivelul tegumentului, folosirea unor aparate de fitness cu sfori tocite cu un potențial pericol de rupere, echipamente de agrement montate incorect și echipamente de cățărare cu sfori legate cu improvizații.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ANPC parcuri sectorul 2 deficiente