x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Carne expirată din aprilie și mizerie în restaurante din județul Sibiu. 33 de localuri închise

VIDEO Carne expirată din aprilie și mizerie în restaurante din județul Sibiu. 33 de localuri închise

de Redacția Jurnalul    |    06 Sep 2023   •   21:20
VIDEO Carne expirată din aprilie și mizerie în restaurante din județul Sibiu. 33 de localuri închise

Nereguli grave la mai mulți operatori economici din județul Sibiu. 33 de localuri au fost închise temporar până își rezolvă problemele, iar valoarea amenzilor, în doar două zile, sa ridicat la 1,25 milioane lei.

Luni și marți, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat o amplă acțiune de control la operatori economici din județul Sibiu.

Echipele de comisari au verificat, în cele două zile, 94 operatori economici.

Principale abateri constatate au fost: utilizarea, în cadrul blocului alimentar, a unor echipamente neigienizate, comercializarea/folosirea unor legume și fructe modificate organoleptic, comercializarea/folosirea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită, utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, expunerea la comercializare a unor produse alimentare neetichetate, folosirea unor cântare fără verificare metrologică, existența pavimentului neigienizat, depozitarea neconformă a produselor alimentare, lipsa graficului de schimb ulei, pentru baia de prăjire și lipsa informațiilor referitoare la ingredient, cantitățile acestora și substanțele alergene din lista meniu.

În urma neregulilor, s-au dat amenzi de 1,25 milioane lei și 35 de avertismente, au fost oprite temporar de la vânzare produse cu abateri de informare în valoare de peste 250.000 lei, respectiv produse neconforme în valoare de peste 100.000 lei. Comisarii au dispus, totodată, oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 33 de operatori economici., scrie Mediafax

„Situațiile cu care ne-am confruntat la Sibiu, din păcate, arată două direcții clar greșite. Pe deoparte, operatorii economici nu înțeleg să respecte actele normative în vigoare, pe de altă parte, colegii noștri au desfășurat, până acum, acțiuni de control superficiale care nu au ajutat nici consumatorul, nici activitatea comercială a celui verificat. Este de neimaginat cum, în cea mai circulată zona a Sibiului, pot exista astfel de abateri cu un potențial ridicat de pericol la siguranța consumatorilor. Sper că acest semnal va schimba fundamental în bine activitatea colegilor noștri”, declară Horia Constantinescu, președintele ANPC.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×
Subiecte în articol: ANPC restaurante