x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antibiotice Iași are în plan construirea unei fabrici în Vietnam

Antibiotice Iași are în plan construirea unei fabrici în Vietnam

14 Iul 2021   •   08:40
Antibiotice Iași are în plan construirea unei fabrici în Vietnam

Antibiotice Iaşi, cel mai mare producător de medicamente cu capital românesc, are în plan construirea unei fabrici în Vietnam, potrivit lui Ioan Nani, director general al companiei, citat de Ziarul Financiar.

Compania are o pondere a vânzărilor pe piaţa asiatică de peste 36% şi îşi propune să rămână acolo pe termen lung.

Statul vietnamez, spune Nani, a subliniat faptul că Antibiotice va putea rămâne pe piaţa din Vietnam doar dacă producţia va fi realizată acolo.

„Ne dorim foarte mult să investim într-un site pentru producţia injectabilelor din spitalele din Vietnam. Suntem acolo prezenţi cu o bună parte din consumul lor spitalicesc şi ne propunem să rămânem pe termen lung. Statul vietnamez a spus foarte clar că vom rămâne dacă vom produce acolo“, a spus Ioan Nani, director general al Antibiotice Iaşi, în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie.

Managerul producătorului de medicamente susţine că nu constată în România vreo strategie în domeniul far­ma, cum se întâmplă în restul Europei, unde ţările cu tra­di­ţie în acest domeniu şi-au anunţat intenţia, mai ales după anul 2020, de a ajuta strategic industria farmaceutică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Antibiotice Iasi