x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonescu despre pedelişti: “Au pierdut Capitala”

Antonescu despre pedelişti: “Au pierdut Capitala”

de Monica Iordache Apostol    |    19 Ian 2010   •   00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat victoria liberalului Radu Stroe în Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor, spunând că alegătorii nu sunt dispuşi "să înghită orice numai pentru că poartă emblema fabricat la PD" şi că Traian Băsescu şi PD-L au pierdut Capitala. Stroe a obţinut 70,17% din voturi la scrutinul parţial de duminică, în timp ce pedelistul Honorius Prigoană a fost votat de 29,83% dintre alegători.

"Ţara e condusă de un om care a pierdut oficial alegerile pe teritoriul României, care este foarte clar pe poziţia a doua în Bucureşti - capitala politică, electorală a României", a adăugat Antonescu. Noul deputat PNL, Radu Stroe, a declarat că PNL a încercat, la aceste alegeri, să preîntâmpine furtul, a profeţit că Guvernul Boc nu va rezista decât până în luna mai-iunie şi a caracterizat alegerile din Colegiul 1 drept "un test politic" pentru a arăta "şmecheriile, pungăşiile, hoţiile" PD-L.

În Colegiul 1 din Capitală, PNL şi PSD au avut o înţelegere politică. PSD nu a avut candidat, iar PNL urmează să nu-l concureze pe candidatul PSD din Colegiul 19, acolo unde a fost lăsat vacant locul de deputat de Daniela Popa. Şeful de campanie al lui Radu Stroe, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că nu va exista un protocol scris între PNL şi PSD, ci, aşa cum înţelegerea verbală a funcţionat la Colegiul 1, tot aşa va funcţiona şi la Colegiul 19. Adică PNL nu va avea candidat.

De partea cealaltă, liderul PD-L, Gheorghe Flutur, a pus eşecul partidului la alegerile parţiale pe seama timpului scurt pentru pregătirea scrutinului, a tinereţii candidatului, dar şi pe concentrarea pe problemele guvernamentale şi pe votarea bugetului pe 2010.

×