x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonescu: Lui Băsescu trebuie să-i limităm constituţional prerogativele. Președintele dovedeşte "instabilitate" şi "labilitate emoţională"

Antonescu: Lui Băsescu trebuie să-i limităm constituţional prerogativele. Președintele dovedeşte "instabilitate" şi "labilitate emoţională"

25 Mar 2013   •   09:26
Antonescu: Lui Băsescu trebuie să-i limităm constituţional prerogativele. Președintele dovedeşte "instabilitate" şi "labilitate emoţională"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că preşedintelui Traian Băsescu va trebui să-i fie limitate în mod constituţional posibilităţile de a influenţa "decizii majore" prin atribuţiile prezidenţiale, deoarece acesta dovedeşte "instabilitate" şi "labilitate emoţională".

 "Mi s-a părut foarte grav ca aseară am putut vedea un om care manifestă, în exerciţiul prerogativelor sale prezidenţiale, cel puţin o instabilitate, o labilitate şi emoţională şi de altă natură. Nu se poate pentru atâta lucru, pentru că te-ai supărat pe un partid la Congresul lui, nu a pus preşedinte pe cine le-ai spus tu să pună preşedinte şi să ieşi şi să comunici în termenii aceia. Este un dezechilibru extraordinar în raport cu demnitatea şi cu funcţia prezidenţială care pe mine mă duce cu gândul mai departe şi mă face să spun că va trebui să fim foarte atenţi, noi toţi ceilalţi care avem nişte poziţii în statul român şi responsabilităţi în statul român – mă refer aici la majoritatea parlamentară, la Guvern – ca în perioada care i-a mai rămas de mandat domnului Traian Băsescu la tot ceea ce ar putea fi decizie prezidenţială şi ar putea afecta această ţară în aceste condiţii. Cu alte cuvinte, să limităm pe cât posibil constituţional posibilitatea ca domnul Traian Băsescu de nervi, de supărare, din dorinţa de a construi nu ştiu ce partid, din dorinţa de a omorî nu ştiu ce partid, din dorinţa de a-l pedepsi pe un anumit domn, din dorinţa de a o susţine pe o anumită doamnă, să nu mai poată influenţa decizii majore în această ţară", a expus Antonescu într-o intervenţie la Antena 3.

×
Subiecte în articol: antonescu basescu instabil labil emoţional