x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunt IMPORTANT pentru toti soferii. Masinile parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate

Anunt IMPORTANT pentru toti soferii. Masinile parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate

17 Iul 2015   •   19:21
Anunt IMPORTANT pentru toti soferii. Masinile parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Autoturismele parcate neregulamentar pe partea carosabilă nu mai pot fi ridicate de "hingherii de mașini", după ce decizia a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justititie a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial, informeaza dcnews.ro.

Potrivit motivării deciziei ÎCCJ, autorităţile administraţiei publice locale nu au competenţă de reglementare în ceea ce priveşte procedura de urmat în cazul autovehiculelor parcate neregulamentar şi că această chestiune poate fi reglementată numai de Guvern.

Practic, prin decizia ICCJ, toate hotărârile emise de autorităţile locale în acest scop sunt lovite de nulitate. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 9/2015 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 526 din 15 iulie 2015 şi devine obligatorie de la data publicării.

Pe 25 mai 2015, Inalta Curte de Casatie si Justitie admisese recursul in interesul legii, formulat de Avocatul Poporului, referitor la ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Astfel, s-a stabilit ca procedura de aplicare a masurii de ridicare a vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale.

"In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art.128 alin.(1) lit.d), art.134 alin.(2) si art.135 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, raportate la dispozitiile art.3 alin.(1), art.5, art.36 alin.(1), alin.(2) lit.d) si alin.(6) lit.a) pct.13 din Legea administratiei publice locale nr.215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, art.21 lit.b) si art.24 lit.d) din Legea-cadru a descentralizarii nr.195/2006, procedura de aplicare a masurii tehnico-administrative constand in ridicarea vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila, prevazuta de art.64 si art.97 alin.(1) lit.d) si alin.(6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale", se arata in decizia instantei, conform Agerpres.
 

×