x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apa Nova, amendată cu 6,1 milioane de euro

Apa Nova, amendată cu 6,1 milioane de euro

de Monica Andrei Capatos    |    15 Iun 2007   •   00:00

După ce aleşii municipali PD au părăsit ieri şedinţa Consiliului General, nemulţumiţi de noua Alianţă PNL-PSD, proiectele care vizau amendarea cu 6,1 milioane de euro a Apei Nova, concesionarul serviciului de apă şi canalizare, au fost aprobate.

După ce aleşii municipali PD au părăsit ieri şedinţa Consiliului General, nemulţumiţi de noua Alianţă PNL-PSD, proiectele care vizau amendarea cu 6,1 milioane de euro a Apei Nova, concesionarul serviciului de apă şi canalizare, au fost aprobate. Societăţii franceze i se impută nefinalizarea in termenul prevăzut de contract (cinci ani - n. red.) a procesului de contorizare a blocurilor, nereguli privind facturarea abonaţilor, precum şi nerespectarea nivelului de servicii. Societatea este sancţionată şi pentru nerespectarea prevederii contractuale referitoare la timpul de realizare de noi branşamente apă şi/sau racorduri canalizare. Amenda trebuie plătită pănă la inceputul lunii iulie.

Pe de altă parte, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat in mai multe rănduri că nu este de acord cu amendarea Apei Nova, considerănd totuşi contractul de concesionare drept unul păgubos pentru municipalitate. Pentru a indrepta lucrurile, edilul-şef urma să infiinţeze o comisie care să renegocieze contractul dintre Primăria Capitalei şi Apa Nova, mai ales că societatea nu era obligată să intervină şi pe străzile din pămănt. "Renegocierile la un astfel de contract pot dura chiar un an", ne-a spus Videanu.

×
Subiecte în articol: observator