x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aparatură medicală de 65 de milioane de lei pentru Spitalul „Bagdasar Arseni”

Aparatură medicală de 65 de milioane de lei pentru Spitalul „Bagdasar Arseni”

05 Mai 2021   •   18:42
Aparatură medicală de 65 de milioane de lei pentru Spitalul „Bagdasar Arseni”

Spitalul Clinic de Ugrență „Bagdasar Arseni” din București va primi aparatură în valoare de 65 de milioane de lei, după ce Guvernul a aprobat, miercuri, în ședință, o solicitare a Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății a solicitat Guvernului României să aprobe în ședința de miercuri fonduri pentru aparatură medicală la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” București.

A fost emisă, astfel, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență «Bagdasar-Arseni București»”.

Documentul prevede aprobarea sumei de 65.241.000 de lei pentru dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și a sălilor de operații ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”.

Fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătății, de la bugetul de stat și vor fi utilizate pentru achiziționarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncționale și pentru achiziția unui sistem integrat de radiologie şi imagistică.

Anual, la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” se realizează aproximativ 8.000 de intervenții chirurgicale.

×