x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apel pentru Diasporă de Bobotează

Apel pentru Diasporă de Bobotează

de Theodora Şutiu    |    07 Ian 2019   •   13:55
Apel pentru Diasporă de Bobotează
Sursa foto: Lucian Alecu

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a oficiat, ieri, în faţa Reşedinţei patriarhale, sărbătoarea Botezului Domnului. La ceremoniile organizate în toată ţara au participat câteva zeci de mii de oameni.  Zeci de tineri s-au aruncat în apele reci ale râurilor pentru a recupera Crucea de Bobotează.

La Constanţa au mers, de la primele ore ale dimineţii, peste 10.000 de persoane, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, unde ÎPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie. Conform tradiţiei, arhiepsicopul Tomisului a sfinţit apele Mării Negre, iar apoi a aruncat în mare trei cruci. Una dintre aceste cruci a fost recuperată de un bărbat de religie musulmană, Ismail Asan de 49 de ani. La Tulcea, reprezentantul ISU Delta, Paul Cacencu, a adus la mal, pentru al doilea an consecutiv, Crucea sfinţită. La Galaţi, 17 bărbaţi şi-au făcut curaj aruncându-se în apele Dunării. La Brăila , însă, oamenii nu s-au înghesuit în noul an să onoreze vechea tradiţie. Doar şapte bărbaţi au sărit în apă.

La Cluj, mitropolitul ÎPS Andrei Andreicuţ a făcut un apel la regenerarea satelor româneşti spunând că ar vrea ca românii plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă acasă, astfel încât să se schimbe curentul creat de emigrare. 

×