x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apele Române: 1.000 de oameni, pregătiţi să intervină în judeţele vizate de atenţionările de vreme rea

Apele Române: 1.000 de oameni, pregătiţi să intervină în judeţele vizate de atenţionările de vreme rea

de Agerpres    |    13 Mai 2014   •   17:00
Apele Române: 1.000 de oameni, pregătiţi să intervină în judeţele vizate de atenţionările de vreme rea

Administraţia Naţională Apele Române a pregătit 1.000 de oameni cu utilajele şi materialele aferente pentru a interveni în judeţele vizate de Cod galben şi Cod portocaliu de ploi şi vijelii, a declarat directorul general al ANAR, Vasile Pintilie, marţi, la comandamentul pentru inundaţii coordonat la Palatul Victoria de premierul Victor Ponta.

"Pentru judeţele vizate, atât pentru Cod galben, dar şi pentru Cod portocaliu, mai ales, am întreprins mai multe măsuri. Am transferat 40.000 de saci de la subunitatea noastră din Mureş către Jiu, Olt, Argeş, Buzău. Am transferat pentru întărirea digului Smârdioasa circa 2.000 de metri pătraţi de geotextil de la Brăila. Am început să pregolim de ieri (luni - n.r.) acumulările de pe Olt de la Hidroelectrica Drăgăneşti - Frunzaru, Rusăneşti, Izbiceni, circa 35 de milioane de metri cubi. Am pregolit din bazinul hidrografic Argeş acumulările Vâlcele, Boteasa, Goleşti, circa 25 de milioane metri cubi, acumulările de la Măneciu, Paltinu şi Siriu, circa 22 de milioane de metri cubi", a declarat Vasile Pintilie.

El a adăugat, totodată, că la nivelul ANAR sunt pregătiţi să intervină, pentru intervalul de vreme rea anunţat, 1.000 de oameni cu 25 de utilaje terasiere, 45 de autobasculante, 110.000 de saci, 7.000 metri pătraţi folie, 10.000 metri pătraţi geotextil şi o rezervă de 200.000 de mii de saci.

"Acestea sunt măsurile luate pentru a putea preîntâmpina eventualele situaţii pe care nu le dorim, de evitare a unor pagube de natură umană şi materială. Am alertat toate subunităţile noastre din subordine, astfel încât suntem pregătiţi, suntem în stare de veghe şi în orice moment suntem pregătiţi pentru a interveni la lucrările noastre de apărare, iar, după caz, împreună cu colegii de IGSU vom interveni şi vom solicita sprijin", a mai declarat directorul general al ANAR.

×
Subiecte în articol: apele romăne inundatii anar