x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aproape 1.000 de maşini abandonate din sectorul 6 au fost ridicate de pe străzi

Aproape 1.000 de maşini abandonate din sectorul 6 au fost ridicate de pe străzi

19 Noi 2021   •   17:24
Aproape 1.000 de maşini abandonate din sectorul 6 au fost ridicate de pe străzi

Aproape 1.000 de maşini abandonate au fost ridicate de pe străzi, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6.

Pe spaţiul public din Sectorul 6 au fost identificate peste 10.000 de maşini abandonate, iar pentru 1.163 au fost trimise somaţii către proprietari. 771 dintre aceştia le-au ridicat de bunăvoie şi le-au dus fie la fier vechi, fie le-au repus în circulaţie.

Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 a eliberat străzile de încă 159 de maşini vechi. În total, 930 de autovehicule abandonate au dispărut de pe străzi.

Toate sunt depozitate într-un spaţiu amenajat pe bulevardul Preciziei nr. 24. Proprietarii care vor să le revendice au două luni la dispoziţie, apoi maşinile merg la REMAT. Ei vor avea de achitat o taxă de 530 lei cu TVA, care acoperă costul ridicării, transportului şi al depozitării.

Campania de ridicare a maşinilor abandonate de pe raza Sectorului 6 a început încă din ianuarie, când reprezentanţii Primăriei s-au apucat de elaborarea regulamentului şi au inventariat mii de maşini părăsite.

De asemenea, regulamentul permite şi ridicarea maşinilor parcate ilegal, care încurcă circulaţia şi blochează acţiunile de salubrizare.

Joi au fost ridicate 12 autovehicule de pe străzile Tolbei, Cara Anghel, Lăţea Gheorghe, Obcina Mare, Gârleni, Ţincani, Aleea Meseriaşilor şi de pe bulevardele 1 Mai şi Drumul Taberei, pentru că blocau igienizarea carosabilului. Şoferii fuseseră somaţi să le mute cu 48 de ore înainte, pentru că în zonele respective urmau să aibă loc acţiuni de igienizare pe carosabil şi la marginea trotuarelor. 

×