x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arabii din Timişoara, protest anti-israelian pentru Ghaza

Arabii din Timişoara, protest anti-israelian pentru Ghaza

de Mircea Opris    |    09 Ian 2009   •   00:00
Arabii din Timişoara, protest anti-israelian pentru Ghaza

Peste 50 de persoane, între care mulţi copii, au ieşit ieri în curtea Centrului Cultural Arab din Timişoara, ţinând în mâini pancarte şi fotografii cu copii morţi sau răniţi în războiul din Ghaza.



Imediat după slujba de prânz, în jurul orei 14.00, arabii au ţinut câteva momente de reculegere. Manifestarea s-a dorit un semn de solidaritate cu fraţii lor din Fâşia Ghaza, bombardaţi de armata israeliană.

Reprezentanţi ai comunităţii arabe din Timişoara au organizat protestul în curtea Centrului Cultural Arab din zona Girocului, deoarece nu au reuşit să obţină de la Primăria Timişoara o autorizaţie pentru o manifestaţie de stradă. în frunte cu imamul, aceştia au spus că sunt îndureraţi de crimele care se petrec pe făşie şi că sunt  revoltaţi că nu se pune capăt acestui razboi nedrept în care au pierit deja sute de oameni. "Nu e un război drept. Eu sunt palestinian şi am nevastă şi copii în România. Nu e cinstit să moară atâţia oameni nevinovaţi. Nu tot ceea ce este palestinian sau arab înseamnă Hezbolah”, ne-a declarat Ahmed Sale, liderul palestinienilor din Comunitatea Arabă din Timişoara.

Strâng ajutoare pentru fraţii de suferinţă
Anterior protestului de la centrul cultural arab, ei s-au întâlnit în sediul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, pentru a strânge ajutoare pentru musulmanii din zona de conflict. Ei au hotărât să adune haine, medicamente şi mâncare şi să le trimită celor din Gaza. Unul dintre punctele în care se colectează ajutoarele este şi sediul OADOR din Timişoara sau Centrul Cultural Româno-Arab de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu. La discuţii au participat Hadiji Souhaiel – vice-preşedintele Centrului Cultural Româno-Arab şi preşedintele Ligii Sirienilor din Timiş – Sara Riad.

Întâlnirea a fost mediată de Teodor Raţiu – preşedintele OADOR. De la sediul OADOR, musulmanii timişoreni au plecat înspre moscheea de pe strada ştefan Stâncă, unde s-au rugat pentru cei care şi-au pierdut viaţa în război, dar şi pentru cei care au rămas în zona de conflict. Arabii au anunţat că au făcut demersuri la Primăria Municipiului Timişoara şi că săptămâna viitoare urmează să primească autorizaţie pentru o manifestare paşnică, în semn de solidaritate cu cei din Fâşia Gaza.

×
Subiecte în articol: observator timisoara