x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat anunţă modificări la 112

Arafat anunţă modificări la 112

de Monica Cosac    |    29 Iul 2019   •   08:06
Arafat anunţă modificări la 112
Sursa foto: Victor Stroe

După ce a fost numit preşedinte al Comitetului interministerial privind sistemul apelurilor de urgenţă 112, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, ieri, că vor avea loc mai multe schimbări în legislaţie ca urmare a tragediei din Caracal, în care autorităţile nu au reuşit să intervină la timp pentru a salva viaţa unei copile.

Printre măsurile pe care urmează să le propună Guvernului Dăncilă se numără şi implementarea sistemului de localizare Advanced Mobile Location (AML), care permite localizarea apelantului la momentul iniţierii apelului, precum şi îmbunătăţirea procedurilor de gestionare a apelurilor pentru situaţii de urgenţă deosebite, cum sunt cele de răpire. „Modificarea poate fi că, în momentul în care ai sunat la 112, ai dat deja consimţământul că vei fi localizat. Şi acesta e un aspect legislativ care urmează să fie introdus în lege”, a declarat Arafat.

Şeful DSU a precizat că trebuie modificată legislaţia în ceea ce priveşte natura apelului, astfel încât acesta să fie pe lângă voce şi apel de date şi să fie gratuit. Totodată, a spus că va veni cu propuneri în ceea ce priveşte cartelele neidentificabile.

În urma acestui anunţ, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a precizat că a iniţiat demersuri, în anul 2017, privind implementarea soluţiei AML împreună cu cei patru operatori de telefonie mobilă - Orange, Vodafone, Digi, Telekom - şi ANCOM.

×