x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arde Transalpina! Zeci de hectare de pădure şi păşune alpină, mistuite de flăcări

Arde Transalpina! Zeci de hectare de pădure şi păşune alpină, mistuite de flăcări

07 Noi 2011   •   09:27
Arde Transalpina! Zeci de hectare de pădure şi păşune alpină, mistuite de flăcări

Zeci de hectare de padure si pasune alpina ard de mai bine de doua zile in muntii Sebesului si in muntii Rodnei. Sute de pompieri si voluntari incearca sa stinga flacarile, intretinute de vantul care a batut cu peste 70 de km la ora. In total, 60 de hectare de padure si pasune alpina dintre judetele Sibiu si Valcea s-au facut scrum.

"In aceasta dimineata, la ora 06:00, au plecat din unitate colegi care sa ii inlocuiasca pe cei care au lucrat pe munte. Incendiile nu sunt lichidate si se lucreaza in continuare pentru stingerea lor", a declarat Joe Stroescu, purtator de cuvant al ISU Sibiu, citat de Mediafax.

La operatiunile de stingere a incendiilor iau parte pompieri din judetele Sibiu, Valcea, Alba si Mures. In urma incendiilor, au fost afectate peste 60 de hectare de vegetatie, gol alpin si padure de conifere.

Autoritatile sunt in alerta si monitorizeaza incendiile, atat de la sol, cat si din aer. Potrivit acestora, incendiul a fost pus de o mana criminala, insa nu exclud nici alte variante.

×