x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arena Bucureştilor

Arena Bucureştilor

de Monica Andrei Capatos    |    19 Feb 2010   •   00:00

Parcările sub şi supraterane, reabilitarea Centrului Istoric, finalizarea construcţiei Stadionului Naţional "Lia Manoliu", cu alte cuvinte, proiecte arhimediatizate, dar care au fost repuse ieri în discuţie de primarul general, Sorin Oprescu.



Nimic nou sub soare, bucureştenii aşteptând mai degrabă să le vadă finalizate, căci s-au plictisit să mai aştepte. În lista de investiţii pe 2010, Oprescu a adăugat şi un proiect de pe vremea lui Adriean Videanu, respectiv Arena Bucureştilor, care era proiectată în Parcul Tineretului. A rămas în acelaşi loc şi în varianta actualei conduceri a municipalităţii. Nu se ştie exact dacă lucrările vor începe anul acesta, cert este că proiectul va fi realizat prin parteneriat public-privat, urmând să fie cel mai mare complex sportiv, de agrement şi social din România.

Astfel, Arena Bucureştilor va avea o capacitate de aproximativ 8.000 de locuri, fiind prevăzută cu o parcare subterană şi supraterană de aproximativ 1.000 de locuri. În aprilie 2008, primarul de atunci, Adriean Videanu, spunea că proiectul - al cărui concept prevedea o capacitate de 16.000 de locuri, estimat la 51 de milioane de euro - ar putea fi realizat din fondurile Municipalităţii, în lipsa ofertelor investitorilor privaţi. Toate cele cinci licitaţii pentru concesionarea proiectului au fost anulate din lipsă de oferte. În ceea ce priveşte valoarea investiţiilor pentru lucrările de finalizare a Stadionului Naţional, aceasta este de aproximativ 440 de milioane de lei, urmând să fie terminat la sfârşitul anului 2010.

×
Subiecte în articol: observator