x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arestat la cererea americanilor

Arestat la cererea americanilor

de Petru Zoltan    |    28 Mai 2008   •   00:00

Americanul de origine română, David Olteanu (29 ani) umărit internaţional la solicitarea biroului Intepol Washinghton a fost găsit în comuna Adunaţii Copăceni, din judeţul Giurgiu.



Americanul de origine română, David Olteanu (29 ani) umărit internaţional la solicitarea biroului Intepol Washinghton a fost găsit în comuna Adunaţii Copăceni, din judeţul Giurgiu.

În momentul reţinerii, David Olteanu se afla împreună cu fiul să Alexandr Olteanu, care a fost preluat de poliţiştii din cadrul IPJ Giurgiu, în prezenţa unui asistent social. Copilul se află acum în grija Serviciului de Servicii Sociale Giurgiu. Olteanu este acuzat de autorităţile americane de viol, lipsire de libertate, atac cu mînă armată, abuz asupra minorului, răpire de minor, violenţă domestică şi ameninţare deliberată cu moartea a fost reţinut pentru 24 de ore, de Parchetul de lîngă Curtea de Apel Bucureşti, pentru a fi prezentat instanţei, pentru a fi extrădat în Statele Unite ale Americii.

Citat de presa din SUA, sergentul Tim Curran, care se ocupa de acest caz a declarat românul nu va putea fi acuzat de răpire, înrucât el deţine legal custodia minorului.

"AMBER ALERT”.  Soţia lui David Olteanu a depus o reclamaţia, la poliţia din statul American Sacramento, în data de 21 mai 2008, cu privire la dispariţia fiului său Alexandr Olteanu. Totodată, ea a mai declarat poliţiştilor americani că a fost molestată sexual şI legată de soţul lei. Poliţiştii din Sacramento au demarat imediat operaţiunea "Amber alert”, specifică răpirilor de copii. FBI a găsit un bilet de avion, din care reieşea că David Olteanu s-a îmbarcat la bordul unei curse KLM, care a decolat de pe aeroportul San Francisco, la ora 15:45, cu destinaţia Bucureşti.


   


×
Subiecte în articol: observator olteanu