x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arhiepiscopia Tomisului: Lingurița de împărtășire nu este penală

Arhiepiscopia Tomisului: Lingurița de împărtășire nu este penală

19 Mai 2020   •   15:43
Arhiepiscopia Tomisului: Lingurița de împărtășire nu este penală
Sursa foto: Sursă: Antena 3

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a clasat plângerea penală făcută de „Asociația pentru Libertatea de Conștiință”, care-l acuza pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, că a împărtăşit mai mult de 100 de persoane cu aceeași linguriță.

 

Conform unui comunicat transmis marți de Arhiepiscopia Tomisului, clasarea a avut loc pe 14 mai.

 

Parchetul a constatat că în evidența DSP Constanța nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care „să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase” și nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoților din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Totodată, Parchetul a mai constatat că infracțiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârșită de către reprezentanții Bisericii, întrucât aceștia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege.

„În astfel de situații, analiza juridică prevede necesitatea existenței unor măsuri de prevenire sau combatere a bolii cu caracter imperativ și nu caracter de recomandare. Prin urmare, recomandările diverselor instituții nu pot constitui bază legală pentru încălcarea unui articol din Codul penal. Parchetul a mai constatat și faptul că aspectele religioase și medicale, invocate în plângerea penală de domnul Emil Moise, nu sunt de natură penală. În consecință, Parchetul a dispus , prin reprezentant legal Emil Moise, pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (art. 352, alin. 1 Cod Penal), întrucât fapta nu este de natură penală”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: arhiepiscopia tomisului lingurita