x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arhiepiscopul Teodosie dă cu subsemnatul pentru mita

Arhiepiscopul Teodosie dă cu subsemnatul pentru mita

de Violeta Fotache    |    30 Iul 2009   •   00:00
Arhiepiscopul Teodosie dă cu subsemnatul pentru mita

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a prezentat la parchetul instanţei supreme, pentru a lua la cunoştinţă de învinuirile care îi sunt aduse în cadrul anchetei în care este cercetat penal pentru luare de mită şi complicitate la fals intelectual



La intrarea în sediul Parchetului, Arhiepiscopul Teodosie a re­fuzat să facă declaraţii de presă. De precizat că Arhiepiscopul To­misului, ÎPS Teodosie, este primul înalt ierarh ortodox cercetat penal, în istoria Bisericii Ortodoxe Române (BOR), din 1990 şi pâ­nă în prezent. Înalt Prea Sfinţia Sa a fost chemat la Parchetul instanţei supreme pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile în dosarul declinat la Bucureşti de la Parchetul Tribunalului Constanţa. Mutarea s-a făcut după ce Arhiepiscopia Tomisului a confirmat că ierarhul face parte din înaltul cler al BOR.

PENTRU 3.000 DE EURO A CĂZUT ÎN PĂCAT?!

Concret, po­trivit unor surse din Parchetul Tribunalului Constanţa, în luna martie 2009, la şase luni de la începerea anului şcolar, IPS Teodosie ar fi intermediat înscrierea unui jurnalist de la Româ­nia liberă la Facultatea de Teologie, contra su­mei de 3.000 de eu­ro. Sursele citate sus­ţin că înscrierea ar fi avut la bază do­cumen­te falsi­ficate şi că la operaţiune ar fi parti­cipat şi ins­pectorul Bi­­rou­lui Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu, acuzat de com­plicitate la luare de mită şi fals intelectual.

FINAL CU LIMUZINĂ ŞI ÎMBRÂNCELI
După trei ore de audieri şi o oră de aşteptat să dispară jurna­liştii din jurul Parchetului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi-a făcut curaj să dea ochii cu ziariştii. I-au tăiat drum printre jurnalişti bodyguarzii şi prelatul s-a aruncat într-o limuzină care a demarat în trombă. După câteva minute el a făcut schimb de maşini, continuându-şi drumul cu un alt autoturism.

×
Subiecte în articol: observator