x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aspazia Cojocaru, criză de nervi în faţa sediului CCR: "Nu mă puneţi să ţip aici! Cine nu a auzit de puşcărie a auzit de altceva"

Aspazia Cojocaru, criză de nervi în faţa sediului CCR: "Nu mă puneţi să ţip aici! Cine nu a auzit de puşcărie a auzit de altceva"

22 Aug 2012   •   07:00
Aspazia Cojocaru, criză de nervi în faţa sediului CCR: "Nu mă puneţi să ţip aici! Cine nu a auzit de puşcărie a auzit de altceva"

Aspazia Cojocaru, magistratul despre care judecatorul CCR Ion Predescu a declarat ca a inclinat balanta la Curte in favoarea lui Traian Basescu, a avut o iesire nervoasa, in aceasta dimineata, in fata sediului CCR, inaintea inceperii sedintei in care ar urma sa fie citita decizia de invalidare a referendumului.

Iritata de reporterii care au asaltat-o cu intrebari, judecatoarea Cojocaru s-a rastit dand cu mana la o parte microfoanele. "Nu ma puneti sa tip aici, nu ma puneti in situatii din astea! Intrebati-l pe Predescu cine a votat si cine nu! Intrebati-l sa va puna la dispozitie cifrele de la Guvern", a spus Aspazia Cojocaru.

Judecatoarea CCR nu a uitat sa-l atace pe Victor Ponta, fara insa a-l nominaliza. "Cei care sunt atat de educati si nu au auzit de puscarie probabil ca au auzit din copilarie de altceva", a declarat Aspazia Cojocaru, in replica la afirmatiile de ieri ale premierului care a spus ca "fiind un om educat" foloseste termenul de inchisoare, nu de puscarie.

Victor Ponta a declarat, ieri, ca miza la nivelul Curtii Constitutionale a fost de fapt ca judecatorul Aspazia Cojocaru sa voteze pentru mentinerea in functie a presedintelui Traian Basescu, iar judecatorii nu au tinut cont de datele solicitate Guvernului.

"Astazi am realizat si noi, cei din Guvern, si cred ca toata lumea ca de fapt nu s-a dorit niciun moment sa se afle cu adevarat cati romani sunt in acest moment cu drept de vot in tara noastra, e drept ca am aflat acest lucru, dar nu asta a fost preocuparea Curtii Constitutionale, preocuparea a fost de a mai convinge un judecator, de fapt o doamna judecatoare sa treaca in tabara celor care il sustin pe presedintele Basescu. (...) De fapt, cei de la Curte nu vroiau decat sa o convinga pe doamna Cojocaru sa voteze, nici nu au luat in seamna ce am trimis noi si atunci ma intreb de ce nu au convins-o de pe 3 august, ca, uite, am mai pierdut 20 de zile inutil", a spus Ponta, care a precizat ca la nivelul Curtii Constitutionale a fost luata "o decizie pur politica".


×