x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aspazia Cojocaru prezintă DOVADA că şi-a obţinut prin furt doctoratul

Aspazia Cojocaru prezintă DOVADA că şi-a obţinut prin furt doctoratul

de Robert Veress    |    28 Aug 2012   •   07:25
Aspazia Cojocaru prezintă DOVADA că şi-a obţinut prin furt doctoratul

'Prostul, daca nu e si fudul, parca nu e prost destul!'. De parca Elena Ceausescu si alti inaintasi 'de seama' ai neamului nu ar fi probat, din plin, validitatea acestui proverb, judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru a tinut sa-si aduca propria contributie.

Pentru a anunta ca va actiona, in instanta, 'posturile TV' care ar fi defaimat-o, a emis un comunicat de presa in care se lauda cu activitatea profesionala, cu titlurile sale stiintifice si cu lucrarile publicate.

Comunicatul incepe, insa, cu o insailare frazeologica tipica exprimarii celor cu patru clase: 'Marturisesc ca nu as fi dat acest comunicat de presa daca referirile facute la adresa mea de catre unii angajati si invitati ai unor posturi TV nu ar friza absurdul si in special ai Antenei 3'. Evident, exprimarea corecta ar fi fost: 'Marturisesc ca nu as fi dat acest comunicat de presa, daca nu ar friza absurdul referirile facute la adresa mea de catre unii angajati si invitati ai unor posturi TV, in special ai Antenei 3'.

Dar, ce sa stie un 'profesor universitar, doctor in drept, autor si coautor a multor lucrari, studii si articole juridice, premiat de Academia Romana'?

Subliniem ca nu este o declaratie de presa verbala. Evident, ca, de la un profesor universitar, doctor in drept, te-ai astepta la o exprimare mai elevata si la proba orala, dar, iata, Aspazia Cojocaru pica, fara gratie, proba scrisa! Si nu este vorba de o simpla 'eroare materiala', ci de ditamai proba de necunoastere a limbii romane. Un profesor adevarat de limba romana (componenta esentiala a studiilor de drept) nu i-ar fi semnat Aspaziei Cojocaru niciodata diploma de bacalaureat, daramite s-o faca doctor si coleg!

Evident ca, in aceste conditii, este limpede ca Aspazia Cojocaru nu si-a putut obtine titlurile decat prin furt, indiferent de natura acestuia - ca a copiat la examene, ca si-a cumparat lucrarile, ca si-a mituit profesorii din comisiile de examinare etc.

Mai departe in comunicatul sau, Aspazia Cojocaru comite o eroare gramaticala grava: 'Am o viata si activitate profesionala de care sunt mandra, dovada fiind rezultatele obtinute in scolile pe care l-am absolvit'. Sa zicem ca ar fi vorba, de data asta, de o eroare de scriere/dactilografiere ce poate fi pusa pe seama grabei – se poate intampla oricui. Desi, un judecator la Curtea Constitutionala nu ar trebui sa 'dea rasol'...

In incheierea comunicatului, acolo unde ameninta cu 'cremenalul', Aspazia Cojocaru o 'comite', din nou: 'Pentru lipsa de corectitudine, imi rezerv dreptul sa actionez in instanta posturile TV care au procedat la aceste defaimari si a persoanelor care s-au exprimat mincinos la adresa mea, creandu-mi mari prejudicii morale mie si familiei mele'. Desigur ca, profesorul universitar doctor in drept Aspazia Cojocaru, recitind aceste randuri, nu isi va da seama unde a gresit, asa ca o ajutam noi. Corect ar fi fost: 'Pentru lipsa de corectitudine, imi rezerv dreptul sa actionez in instanta posturile TV care au procedat la aceste defaimari si persoanele (...)'.

Reproducem, in continuare, integral, comunicatul Aspaziei Cojocaru, judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei, asa cum a fost difuzat de Mediafax:

"Marturisesc ca nu as fi dat acest comunicat de presa daca referirile facute la adresa mea de catre unii angajati si invitati ai unor posturi TV nu ar friza absurdul si in special ai Antenei 3.
Am fost votata ca judecator la Curtea Constitutionala in Camera Deputatilor in anul 2004 cu 192 de voturi de catre PSD, PNL si PDL la propunerea PSD.
Nu am facut si nu fac politica.
Sunt profesor universitar, doctor in drept, autor si coautor a multor lucrari, studii si articole juridice. In calitate de coautor a uneia dintre lucrari am primit premiul Academiei Romane ?Nicolae Titulescu?.
Am o viata si activitate profesionala de care sunt mandra, dovada fiind rezultatele obtinute in scolile pe care l-am absolvit, aprecierile profesorilor mei, ale colegilor si ale miilor de studenti pe care i-am avut.
Stabilirea de catre CNSAS in februarie 2007 a faptului ca as fi fost colaborator al securitatii s-a datorat unor informatii inexacte si eronate prezentate plenului C.N.S.A.S. de catre serviciul de documentare al acestuia. Pana in luna aprilie 2007 nu am cunoscut acest verdict pe care l-am contestat cu acte si martori, chiar cu persoana in dosarul careia s-au gasit cele doua declaratii date in doua zile consecutive si de care aveau cunostinta mare parte dintre colegii mei de la Institutul de Cercetari Juridice. Contestatia a fost admisa de catre C.N.S.A.S.
Este adevarat ca Sojust a atacat in instanta ultimul verdict al C.N.S.A.S. care l-a infirmat pe primul, dar aceasta s-a datorat faptului ca SOJUST nu cunostea continutul dosarului. Nu cunosc niciun membru al SOJUST.
Curtea de Apel Brasov, care a judecat contestatia SojustT, a decis ca nu am colaborat cu securitatea, ci dimpotriva ca am fost anchetata de securitate in legatura cu plecarea definitiva din tara a unei colege de la Institutul de Cercetari Juridice care facea meditatii la limba germana cu fiica mea.
Nu am participat, din motive obiective, la sedinta Curtii Constitutionale din 2007 cu privire la suspendarea Presedintelui Romaniei.
* * *
In legatura cu o asa-zisa implicare a mea in dosarul privind persoanele care falsificau lucrari la Facultatea de Drept Bucuresti, precizez ca nu am fost niciodata audiata si nici anchetata, cu atat mai mult condamnata. Am fost citata o singura data in instanta, ca martor.
* * *
Fara a incalca Legea de organizare a Curtii Constitutionale in sensul divulgarii participarii la vot a celorlalti judecatori, opinia publica dar mai ales pensionarii trebuie sa stie ca, de exemplu, am fost unul dintre judecatorii care au votat impotriva taierii pensiilor; Pentru mentinerea pensiilor de serviciu sunt singurul judecator care a facut opinie separata; Sunt judecatorul care a propus ca pensiile peste 740 lei sa nu fie impozitate la intreaga suma.
Aceste rezolvari nu au venit de la politicieni sau organele statului, ci de la Curtea Constitutionala a Romaniei. Dovada sunt deciziile.
Precizez ca nimeni nu ma poate determina sa incalc legea indiferent de gradul amenintarilor, metodele folosite si din partea cui vin.
Pentru lipsa de corectitudine, imi rezerv dreptul sa actionez in instanta posturile TV care au procedat la aceste defaimari si a persoanelor care s-au exprimat mincinos la adresa mea, creandu-mi mari prejudicii morale mie si familiei mele".

×