x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astăzi s-a încheiat "loteria” disponibilizărilor de la Interne!

Astăzi s-a încheiat "loteria” disponibilizărilor de la Interne!

de Mara Raducanu    |    06 Oct 2011   •   16:09

Dupa ce ministrul Trian Igas a tot jucat alba-neagra cu disponibilizarile de la Interne, fara a se face o informare clara in acest sens, iata ca maine, in sfarsit vom afla cati oameni vor pleca "pe bune' sistem. Potrivit unor surse din cadrul MAI, astazi a fost ultima zi in care s-au centralizat datele cu persoanele disponibilizate din toate structurile MAI. "Astazi este ultima zi in care trebuie sa primim cifrele disponibilizatilor in urma evaluarilor facute. Asteptam sa ne vina listele de la sefii din teritoriu ca sa putem sa centralizam cifrele si sa avem un numar exact', ne-au declarat surse din cadrul IGPR.

Nu prea stim ce a inteles ministrul Traian Igas din acest proces de reorganizare-modernizare- restructurare al MAI, pe care el insusi l-a propus, caci iata ce declara Domnia-Sa in luna septembrie in ceea ce priveste subiectul disponibilizarilor. "Suntem in plin proces de restructurare, in momentul de fata, la nivelul Ministerul Administratiei si Internelor. Urmeaza ca pana la jumatatea lunii octombrie sa mai plece inca 5.000 de oameni din structurile MAI. Au parasit sistemul aproximativ 5.000 de oameni pana in momentul de fata, incepand cu 1 aprilie 2011. Urmeaza ca, in perioada 15 - 16 septembrie, cei pusi la dispozitie de la Jandarmerie si de la ISU sa fie disponibilizati, urmand ca cei de la Politia de Frontiera si Politia Romana sa paraseasca sistemul in prima jumatate a lunii octombrie. In total, vom avea, incepand din 15 octombrie, cu 10.000 de oameni mai putin in structurile MAI si, practic, aici ne vom opri intr-o prima faza', potrivit acestuia.


1 300 de persoane disponibilizate la Politia de Frontiera, 2100 de la Jandarmerie
"Da, la noi au fost restructurate 1300 de persoane care incepand de maine isi vor incheia activitatea. Toti cei care au fost concediati pot intra in programe de reconversie profesionala si vor primi ajutoare pentru maxim un an. Sigur, mai sunt si altii care au mai plecat prin demisie si pensionare', sustin surse din cadrul Politiei de Frontiera. Potrivit unor surse din cadrul Jandarmeriei Romane, de aici vor pleca 2100 de persoane, iar de la pompieri 1127.

×