x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atac asupra bazei militare româneţti din Afganistan

Atac asupra bazei militare româneţti din Afganistan

19 Iul 2009   •   00:00

În cursul nopţii de sâmbătă baza militara românească din Qalat, Afganistan, a fost atacată de insurgenţi cu rachete şi armament de infanterie, doi militari români au fost răniţi, fiind transportaţi cu elicopterul la spitalul din Kandajar, starea lor sănătate este bună.



"Doi militari au fost răniţi în cursul nopţii trecute, în baza militară română din Qalat, Afganistan, în urma unui atac insurgent din mai multe direcţii cu rachete şi armament portabil de infanterie. În urma atacului, sergentul Florin Emil Cojocaru şi caporalul Gheorghiţă Pavăl au suferit răni uşoare în zona feţei", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Ministerul precizează că militarilor li s-au acordat primele îngrijiri în baza militară şi, duminică dimineaţă, aceştia sunt transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

"Din datele medicale preliminare reiese că starea lor este bună. Militarii răniţi fac parte din organica Batalionului 280 Manevră, care şi-a început misiunile în Afganistan în luna iulie. În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan aproximativ 1050 de militari, care acţionează, preponderent, în provincia Zabol", se arată în comunicat.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator