x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenţie, metodă nouă de înşelăciune! Scrisoarea din Ucraina

Atenţie, metodă nouă de înşelăciune! Scrisoarea din Ucraina

12 Mai 2014   •   17:08
Atenţie, metodă nouă de înşelăciune! Scrisoarea din Ucraina

Dacă v-aţi obişnuit cu vechile metode de înşelaciune, de tipul scrisorii nigeriene, prin care un individ bogat te ruga să-l ajuti să-i ţii milioanele în contul tau în schimbul unei sume modice, iată că hoţii s-au mai cizelat puţin şi se folosesc de conflictul din Ucraina pentru a face rost de bani.

Printr-o scrisoare lacrimogenă, eşti informat despre cazul unui turist român care a avut ghinionul să ramana blocat în Ucraina din diferite motive. A fost jefuit, si-a pierdut actele, l-au batut protestatarii, oricum, a suferit o dramă şi are nevoie de ajutor financiar să se întoarcă. Nu mult, doar vreo două mii de euro, care l-ar ajuta să plătească biletul de avion, cazarea şi ce mai are nevoie. Fireşte, îţi promite să-ţi dea toţi banii înapoi.

Totul este o minciună pentru a vă face să trimiteţi banii, pe care nu-i veţi mai vedea niciodată înapoi. Mare atenţie, nu cădeţi în plasa hoţilor! Dacă scrisoarea vine de la vreun cunoscut, sunaţi-l, e posibil ca adresa de email a acestuia sa fi fost compromisa de hackeri.

×
Subiecte în articol: inselaciune scrisoare ucraina