x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenționare de călătorie pentru Danemarca: Posibile blocaje pe drumuri din cauza unui protest

Atenționare de călătorie pentru Danemarca: Posibile blocaje pe drumuri din cauza unui protest

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2023   •   18:20
Atenționare de călătorie pentru Danemarca: Posibile blocaje pe drumuri din cauza unui protest

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis duminică o atenționare de călători pentru Danemarca, unde luni sunt posibile blocaje pe drumuri din cauza unui protest.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează ori intenționează să călătorească spre sau dinspre Regatul Danemarcei pe cale rutieră că luni, începând cu ora locală 6.00, sunt posibile blocaje în infrastructura de circulație pe căile rutiere daneze, ca urmare a protestului anunțat a fi organizat, la nivel național, de către personalul din domeniul transporturilor.

Deși promotorii protestului au anunțat retragerea sprijinului pentru aceste demonstrații, autoritățile daneze nu exclud probabilitatea ca unii protestatari să încerce să blocheze în continuare căile de circulație.

Pentru a evita eventualele perturbări ale circulației rutiere, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea site-ului oficial al Centrului de monitorizare a circulației din cadrul Direcției Rutiere daneze: https://trafikkort.vejdirektoratet.dk/.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539464363, +4539464774, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: atenţionare călătorie danemarca protest