x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenționare de călătorie în Grecia, din cauza restricțiilor de circulație

Atenționare de călătorie în Grecia, din cauza restricțiilor de circulație

de Redacția Jurnalul    |    17 Noi 2023   •   09:30
Atenționare de călătorie în Grecia, din cauza restricțiilor de circulație

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, unde poliția locală a luat măsuri de restricționare a circulației rutiere, în urma anunțării unor acțiuni de amploare pentru comemorarea revoltei studențești desfășurată în urmă cu 50 ani împotriva juntei militare.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că poliția locală a luat măsuri de restricționare a circulației rutiere, în urma anunțării unor acțiuni de amploare pentru comemorarea revoltei studențești desfășurată în urmă cu 50 ani împotriva juntei militare, potrivit unui comunicat de presă.

Demonstrațiile vor avea loc în perioada 16-18 noiembrie 2023 și vizează, zona centrală a Atenei, fără a se limita la aceasta, după cum urmează:

- Vineri, 17 noiembrie 2023, începând cu orele 12:00 va fi interzisă circulația autoturismelor în centrul Atenei (Bdul. Panepistimio, Piața Syntagma, Piața Omonia, Universitatea Politehnică, Bdul. Alexandras, Strada Ermou) până la sfârșitul manifestațiilor, care au ca destinație finală Ambasada SUA în Republica Elenă (Bdul. Vasilis Sophias).

- Vineri, 17 noiembrie 2023, începând cu orele 12:00 se închide circulația rutieră pe Bdul. Kifisias pe tronsonul între Bdul. Katehaki (lângă clădirea Ambasadei Statului Israel în Republica Elenă) si Bdul. Alexandras.

- Vineri, 17 noiembrie 2023, începând cu orele 14:00, vor fi închise stațiile de metrou Syntagma, Monastiraki, Megaro Mousikis, Panepistimio.

- Vineri, 17 noiembrie 2023, autobuzul X95 express Syntagma - Aeroport va avea traseul limitat până la stația de metrou Katehaki.

Cetățenilor li se recomandă să respecte întocmai instrucțiunile autorităților elene responsabile, iar în cazul în care există o situație de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728875 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.meteoalarm.org și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mae atentionare calatorie