x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenționare de călătorie: Furtuna Agnes lovește Irlanda

Atenționare de călătorie: Furtuna Agnes lovește Irlanda

de Redacția Jurnalul    |    26 Sep 2023   •   23:15
Atenționare de călătorie: Furtuna Agnes lovește Irlanda

Ministerul Afacerilor Externe a emis marți o atenționare de călătorie pentru Irlanda, țară care va fi afectată miercuri de furtuna Agnes.

MAE informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul de Meteorologie local a emis o prognoză de intensificare a vântului și de furtună pentru ziua de miercuri,, în intervalul orar 7.00 - 24.00, pentru majoritatea comitatelor irlandeze.

Vântul va avea viteze de până la 130 km/h, în rafale, iar în zonele de coastă va genera valuri înalte, care pot conduce la inundații, fiind emis un cod portocaliu în acest sens.

Mai multe informații actualizate pot fi accesate pe site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez, la adresa https://www.met.ie/warnings.

Aeroportul Dublin nu a emis comunicate cu privire la posibile perturbări ale zborurilor, dar se recomandă cetățenilor români să verifice actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: atentionare calatorie Irlanda furtuna