x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au întinat nobilele idealuri ale frizeriei

Au întinat nobilele idealuri ale frizeriei

03 Sep 2009   •   00:00
Au întinat nobilele idealuri ale frizeriei
Citeam ieri dezbaterea profundă iniţiată de muza mea perpetută. Cred că m-a marcat, fiindcă azi dimineaţa m-am trezit croit să scriu ceva tangent la temă, mai facil, dar care mă roade de multă vreme încoace. De nişte ani, nu mai avem frizeri şi coafeze, ci hair stylisti(e). Cred că de la pogorârea legandarului Dârţă printre noi, muritorii păroşi cu televizoare-n case. Nu mai avem frizerii şi coafoare în marele oraş, ci saloane de înfrumuseţare. Starurile genului, vezi Geta Voinea ori personajul de mai sus, joacă-n reclame şi/sau au ajuns staruri tv. Cu Geta chiar am avut fericirea de a fi, vorba lu' ţăranu' de Badea, chiar coleg de trust.

Mi se pare o dileală la cap. Deşi am şi posibilităţi financiare suficiente, şi eventual acces peste rândul de snobi la zisele saloane, mă tund şi mă bărbieresc, cam de când ne-am mutat în Rahova, cu foarte rare excepţii, la Mario&Ella. Este o (un) frizerie/coafor de cartier de la parterul unui bloc comunist, dotat(a) civilizat, curat(ă), care aparţine unui mic industriaş simpatic şi respectuos care a făcut primii bani adevăraţi după Revoluţie vânzând (la propriu) gogoşi. E locul unde nu stau la coadă (sunt programat perpetuu) şi unde, după caz, nea Aurică (mai des) şi doamna Nina (mai rar) ştiu exact ce să scoată dintr-o faţă de grătar de mici.

Amândoi sunt frizeri(ţă) cu mână şi experienţă adevărată de pe vremea lu nea Nicu, amândoi s-au adaptat (fără fiţele vânturate-n zilele noastre) la cerinţele şi pretenţiile democraţiei lu' peşte fript, amândoi îşi fac meseria remarcabil. Nea Aurică e, ca imagine şi talent, definiţia frizerului: ţigan (ho, activiştilor civici, nu săriţi, e apreciativ, nu discriminator!), dat cu briantină, ghiuluri pe degete, cămaşă şi cravată sub halat, realmente impecabil. Nu mă lasă să mă ridic de pe scaun, poa' să pice guvernul în direct, până nu termină lucrarea: tuns, bărbierit, spălat pe cap, frecţie, uscat, spumă, fixativ, ceară de luciu. Pe lângă el, ăştia alde Dârţă au întinat nobilele idealuri ale frizeriei. Voi cum vă mişcaţi în povestea cu foarfece?

UPDATE: Dat fiind că prima ştire jurnalului Antenei 3, care tocmai se difuzează, este despre reţinerea permisului de conducere al Monicăi Columbeanu, cred că, totuşi, trebuie să-mi fac o programare la Vali Dârţă. Jenico, pregăteşte odată costumul pepit cu vărzucă la gât pentru şuviţele alea de care vorbeam!


mai mult pe blogul lui Victor Ciutacu - Vorbe grele

×
Subiecte în articol: observator