x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Audierile elevilor de la liceul Dimitrie Bolintineanu, reluate la Poliția Capitalei

Audierile elevilor de la liceul Dimitrie Bolintineanu, reluate la Poliția Capitalei

08 Iul 2013   •   10:23
Audierile elevilor de la liceul Dimitrie Bolintineanu, reluate la Poliția Capitalei

Elevi de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală vor fi audiaţi astăzi, la sediul Poliţiei Capitalei, în dosarul privind suspiciunile de fraudare a bacalaureatului la această instituţie de învăţământ, a declarat Bogdan Staicu, şeful Secţiei Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Staicu a precizat vineri că în cazul elevilor audiaţi de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală au fost întocmite procese-verbale de citare, şi nu mandate de aducere. "Au fost întocmite procese-verbale de citare în care s-a convenit data audierii. La acest moment la Poliţia Capitalei se fac audieri. Sunt şapte procurori de la Parchetul Capitalei prezenţi acolo. Şi-au exprimat dorinţa de a fi audiaţi azi circa 20 de elevi, deja zece sunt implicaţi în audieri. Pentru ceilalţi s-au întocmit procese-verbale de citare şi vor fi audiaţi în zilele următoare, începând de sâmbătă, cu o pauză duminică, procesul continuând luni, astfel încât să putem să îi audiem pe toţi în legătură cu faptele descoperite de noi", anunţa Staicu pe 5 iulie.

Procurorul general al României a solicitat vineri conducerii PTB clarificări cu privire la aspectele prezentate în spaţiul public ca fiind contradictorii în cauza privind fraudarea examenului de bacalaureat la Liceul Teoretic "Dimitrie Bolintineanu".

Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu", Costica Vărzaru, cercetată pentru trafic de influenţă privind fraudarea bacalaureatului, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti de pe 2 iulie.

×