x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Audit la MAI: Zeci de tone de carburanţi, furate din instituţiile aflate în subordinea lui Igaş

Audit la MAI: Zeci de tone de carburanţi, furate din instituţiile aflate în subordinea lui Igaş

24 Noi 2011   •   07:32
Audit la MAI:  Zeci de tone de carburanţi, furate din instituţiile aflate în subordinea lui Igaş

Ministrul Traian Igas a cerut un control la mai multe institutii din subordinea sa. Igas spune ca, in urma mai multor verificari, s-a constatat lipsa a peste 40 de tone de benzina si 24 tone de motorina.

Verificarile din cadrul MAI au fost efectuate in perioada 14-18 noiembrie, potrivit comunicatului MAI. Au fost verificate stocurile de carburanti, modul de tinere a activitatii contabile, precum si a executarii inventarierii carburantilor in cadrul unitatilor ministerului.

"In cadrul controlului s-a constatat o lipsa de 24,3 tone de benzina si 8 tone de motorina la IPJ Tulcea. Pentru lipsa constatata, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a ordonat Directiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane efectuarea cercetarii in vederea stabilirii faptelor ce au condus la prejudicierea patrimoniului IPJ Tulcea", se mai arata in comunicat.

In plus, s-au constatat lipsuri de 13,34 tone benzina si 3,5 tone motorina la IPJ Arad, 0,9 tone benzina si 9,16 tone motorina la ISU Sibiu, 2 tone benzina si 3,76 tone motorina la ISU Brasov si 0,8 tone benzina la IPF Timis, lipsa aflata in cercetare de catre organele unitatii.

S-au constatat deficiente si in tinerea si inregistrarea in contabilitate a cantitatii de carburanti, in modul de executare a inventarierilor lunare, precum si a modului de depozitare a carburantilor.

×