x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Augustin Zegrean a respectat decizia Curţii Constituţionale. ERATA a fost emisă PESTE CAPUL SĂU

Augustin Zegrean a respectat decizia Curţii Constituţionale. ERATA a fost emisă PESTE CAPUL SĂU

13 Aug 2012   •   16:07
Augustin Zegrean a respectat decizia Curţii Constituţionale. ERATA a fost emisă PESTE CAPUL SĂU

O descoperire recenta facuta de Lumea Justitiei arata ca celebra erata a Curtii Constitutionale pare sa fi fost emisa chiar si peste capul presedintelui Curtii, Augustin Zegrean.


Doua documente puse fata in fata probeaza faptul ca presedintele CC, Augustin Zegrean, se afla la Curte in ziua in care un judecator de serviciu trimitea in numele sau documenul care intorce la 180 de grade decizia plenului Curtii Constiutionale din 2 august.

Astfel, pe 6 august, presedintele Augustin Zegrean a trimis premierului un document in care explica faptul ca "prin Adresa nr. 5305 din 3 august 2012, Plenul Curtii Consitutionale a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu".

Listele permanente la care se face referire in adresa lui Augustin Zegrean cuprind numai romanii cu domiciliul in tara, deci presedintele CC nu a incalcat cu nimic decizia Curtii. Documentul semnat de Zegreanare numarul de inredistrare 5306/ 06.08.2012.





Imediat dupa ce presedintele Curtii Constitutionale semneaza acest document, in numele sau este emisa o erata care da totul peste cap. Cu numarul imediat urmator, 5307/06.08/2012, ora 9 si 19 minute, judecatorul de serviciu Stefan Minea semneaza in locul presedintelui CC si trimite secretarului general al Guvernului erata in care decizia plenului Curtii Constitutionale din 2 august este total schimbata, adaugand la cvorumul cerut la referendum si romanii din strainatate.



Curtea Constitutionala se va reuni marti intr-o sedinta extraordinara, la solicitarea judecatorilor Ion Predescu si Tudorel Toader, pentru a clarifica situatia creata de emiterea asa-zisei erate din 6 august a.c.

×