x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aurescu: Asistența acordată refugiaților din Ucraina a fost în valoare de 63 de milioane de euro

Aurescu: Asistența acordată refugiaților din Ucraina a fost în valoare de 63 de milioane de euro

22 Apr 2022   •   16:30
Aurescu: Asistența acordată refugiaților din Ucraina a fost în valoare de 63 de milioane de euro

Asistența acordată de România refugiaților din Ucraina a fost în valoare de 63 de milioane de euro, a declarat vineri ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Acesta a reiterat sprijinul României pentru aspirațiile europene ale Ucrainei

„Vreau să te felicit din inimă pentru activitatea excepțională pe care o desfășori în beneficiul Ucrainei și al valorilor noastre comune”, a spus vineri Bogdan Aurescu în timpul unei conferințe de presă organizată împreună cu ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

Ministrul român a spus că atrocitățile și crimele de război nu pot să rămână nepedepsite, iar România sprijină eforturile comunității internaționale pentru investigarea acestor încălcări ale dreptului internațional.

Bogdan Aurescu a spus că România a reacționat promt prin a oferi adăpost și asistență refugiatilor ucraineni. Peste 800.000 de refugiați au intrat până acum în România.

„Asistența acordată acestor persoane, inclusiv celor care au rămas în România, a fost în valoare de peste 63 de milioane de euro, constând în acces gratuit la servicii medicale, la învățământ, de asemenea în măsuri de sprijin pentru copii, asigurarea transportului gratuit pe teritoriul României, deschiderea pieței muncii”, a spus ministrul de Externe.

Acesta a mai declarat că este convins că Ucraina va câștiga acest război și a dat asigurări că România va participa la procesul de reconstrucție. De asemenea, Bogdan Aurescu a reiterat sprijinul pentru aspirațiile europene ale Ucrainei.

„Vreau să adresez felicitări Ucrainei pentru transmiterea răspunsului la prima parte a chestionarului pentru aderarea la UE și vreau să reiterez și cu acest prilej sprijinul extrem de puternic al României pentru aspirațiile europene ale Ucrainei”, a mai spus Aurescu.

(sursa: Mediafax)

×