x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aurescu, despre declarațiile ambasadorului chinez la Paris: Inacceptabile și contravin Cartei ONU

Aurescu, despre declarațiile ambasadorului chinez la Paris: Inacceptabile și contravin Cartei ONU

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2023   •   22:00
Aurescu, despre declarațiile ambasadorului chinez la Paris: Inacceptabile și contravin Cartei ONU
Sursa foto: Hepta

Declarațiile ambasadorului chinez la Paris sunt „ambasadorului chinez la Paris”, spune ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, înaintea reuniunii de luni a Consiliului Afaceri Externe.

„Voi exprima astăzi – ceea ce fac și acum – condamnarea fermă a declarațiilor ambasadorului chinez la Paris, care pun sub semnul întrebării suveranitatea statelor care și-au câștigat sau și-au recâștigat independența după disoluția Uniunii Sovietice. Asemenea declarații sunt inacceptabile și contravin Cartei ONU”, spune Bogdan Aurescu înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe.

Întrebat despre poziția sa cu privire la faptul că Crimeea face sau nu parte din Ucraina, ambasadorul chinez Lu Shaye a declarat într-un interviu difuzat vineri la televiziunea franceză că, din punct de vedere istoric, Crimeea a făcut parte din Rusia și a fost oferită Ucrainei de fostul lider sovietic Nikita Hrușciov.

„Aceste țări din fosta URSS nu au un statut real în dreptul internațional, deoarece nu există niciun acord internațional care să materializeze statutul lor suveran”, a spus Shaye.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Bogdan Aurescu