x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Austrianu”, fiul unui lider interlop din Prahova, acuzat de înşelăciune şi dat în urmărire generală

“Austrianu”, fiul unui lider interlop din Prahova, acuzat de înşelăciune şi dat în urmărire generală

de Daniel Ionaşcu    |    12 Ian 2012   •   20:18

Lorent Curca, zis Austrianu', fiul intelopului Sandu Zamfir din Prahova , este dat in urmarire, fiind acuzat de inselaciune. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru inselaciune, a declarat Daniel Radu, purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Prahova, citat de Mediafax.

Tatal si cei doi frati ai lui Lorent Curca sunt arestati preventiv din 15 decembrie 2011, sub acuzatiile de santaj, inselaciune si furt. Ei au inselat mai multi proprietari de masini de lux carora le-au dat un avans pentru cumpararea autoturismelor, ulterior neachitand restul banilor pentru masini, care au fost vandute pe baza de acte false.

Marti, Tribunalul Prahova a prelungit cu 30 de zile mandatele de arestare emise pe numele lui Austrianu si ale celor doi fii ai sai, arestati alaturi de el. Cei trei au facut recurs, acesta fiind respins, miercuri, de judecatorii de la Curtea de Apel Ploiesti.

Potrivit unor surse judiciare, Austrianu si ceilalti membri ai familiei sale sunt cercetati in peste o suta de dosare penale. De-a lungul timpului, Sandu Zamfir a mai fost arestat, insa a fost pus in libertate la scurt timp. De altfel, de numele lui Sandu Zamfir se leaga scandalul in care a fost implicat fostul sef al sectiei penale a Tribunalului Prahova, judecatorul Dumitru Rebegea. In anul 2009, magistratul a fost arestat preventiv la solicitarea DNA, procurorii anticoruptie acuzandu-l la acea data ca ar fi luat mita de la doi barbati cunoscuti in lumea interlopa pe care i-a pus in libertate. Unul dintre cei doi este Austrianu, iar cel de-al doilea este Florin Ghinea, zis Ghenosu, liderul celui mai violent grup infractional din Dambovita.

×