x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autobuzele şi tramvaiele RATB ar putea circula şi noaptea

Autobuzele şi tramvaiele RATB ar putea circula şi noaptea

17 Feb 2011   •   08:34
Autobuzele şi tramvaiele RATB ar putea circula şi noaptea

Regia Autonomă de Tranport Bucureşti vrea să introducă linii de transport şi pe timp de noapte. Propunerea se regăseşte în proiectul de buget pe acest an, iar dacă acesta va fi aprobat de municipalitate, bucureştenii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun din acest an. Măsura nu se va aplica şi în cazul metroului, conducerea considerând că nu ar fi eicientă.

RATB a solicitat deja achiziţionarea mai multor autobuze de mică capacitate care ar urma să asigure transportul pe timp de noapte.

"Am proiectat deja programul de transport pe timp de noapte. Va fi o linie de tramvai care va circula circular şi 20 de linii radiale pentru autobuze, care pleacă din centru, zona cea mai intensă populată către periferie", a declarat pentru B365.ro, Adrian Criţ, director general RATB.

Concretizarea planului RATB depinde însă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti care va trebui să aprobe bugetul Regiei pe acest an. "Să vedem ce se întâmplă cu bugetul şi promit că, dacă îmi permit, anul acesta dăm drumul la transportul pe timp de noapte", a spus Adrian Criţ.

Udrişte: Circulaţia metrourilor pe timp de noapte nu ar rezolva vreo problemă pentru bucureşteni

Bucureştenii nu vor beneficia prea curând şi de transport subteran pe timp de noapte. Conducerea Metrorex susţine că nu ar fi o măsură eficientă.

"Nu se poate. N-ar fi deloc eficient pentru noi, pe de o parte pentru că noaptea ar circula mai mult gol trenul decât cu oameni în el. Prima condiţie este însă aceea că se fac revizii şi verificări, reparaţii la instalaţiile din tunel de la ora 12 la 4 dimineaţa", a motivat pentru B365.ro Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex SA, care a adăugat că exploatarea metrourilor pe timpul nopţii ar presupune costuri de trei ori mai mari decât cele actuale.

×